onsdag den 9. marts 2011

Råd ...

Jeg er begyndt at snakke med en gammel veninde igen, som har det rigtigt svært. Hun går til psykolog 3 gange om ugen og lider af mindreværdskomplekser og har i det hele taget ikke nogen venner. Hun er holdt op med at tro på sig selv, og ligemeget hvad hendes forældre, psykologen, og jeg prøver, kan vi ikke opmuntre hende længere. Det var blandt andet hende, der fik mig til at skrive tideligere nævnt citat:

Det er, når det sidste lykke brister, at man danner håbet, og når det sidste håb knuses, at man finder troen på, at døden faktisk ikke er slutningen, det er begyndelsen.

Jeg ved ikke, hvad jeg vil med det her indlæg, men måske er målet at fortælle jer alle, at der er noget bestemt for jer længere ude i fremtiden. I skal aldrig opgive eller tænke på livet som en belastning - men som en idrætshal med masse forhindringer, hvor for enden af hver forhindring ligger der en belønning. I skal ikke bare have håb, som mange siger - I skal havde troen. Livet er jer ikke skænket som en lænke men som en frihed, I kan forvandle i hvilken retning, I vil.

Prøv at tænk "hvad er positivt i denne her situation?", når I er nede, og hvis I mangler mere selvværd, så skriv de komplimenter ned I får hver dag på en seddel og læg dem et sted, hvor I så kan tage dem frem og kigge på dem af og til. Giv andre komplimenter, for så føler I jer også bedre tilpas, når I gør nogen glade. Kig på jer selv, inden I går ud af døren og skriv ned, hvad I godt kunne lide ved jer selv den dag. Måske sad håret helt perfekt? Skjorten var strøget helt perfekt for første gang? eller lignende.
Det er også bevist, at sport gør det lettere for os at tackle problemer, så hvis du er nede så tag og løb en tur. Tænd for din Ipod på værelset og dans løs til dit yndlingsnummer, eller lav en sjov tegning, som du kan hænge op på væggen af og grine af. Du kunne f.eks. tegne et sjovt minde om dig og dine venner?

Tillad dig selv at være positiv, troende og smilende. - Det er det, du kommer længst med.

Hav en dejlig onsdag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar